OMRON Corporation (Merkez: Shimogyo-ku, Kyoto; Başkan ve CEO: Yoshihito Yamada), Clarivate Analytics tarafından düzenlenen 2017 Top 100 Global Yenilikçi ödülüne üst üste ikinci kez layık görüldü. Clarivate Analytics, 9 Nisan 2018 tarihinde şirket genel merkezini ziyaret ederek ödülü takdim etti.

Seçim kriterleri

Clarivate Analytics, Top 100 Global Yenilikçileri, tescilli fikri mülkiyet ve patent verilerine göre seçiyor. Bu küresel bilgi hizmetleri firması, fikri mülk trendlerini bağımsız bir endekse göre analiz ederek dünyanın en yenilikçi şirketlerini ve araştırma kuruluşlarını tespit edip ödüle aday gösteriyor. Bu ödülün adayları, Clarivate Analytics firmasının veritabanında dört ana kritere göre değerlendiriliyor: hacim, başarı, küreselleşme ve etki. OMRON, bu kriterler arasından özellikle küreselleşme konusunda yüksek puan almış olup, bu kriterdeki başarı, dünyanın dört büyük pazarında (ABD, Avrupa, Japonya ve Çin) alınan temel patent sayısına göre belirlenmektedir.

Fikri mülk stratejileri geliştirmeye bağlılık

Kurucumuz Kazuma Tateishi, 1959 yılında şirketin kurumsal sloganını belirledi: "Yaşamları iyileştirmek ve daha iyi bir topluma katkıda bulunmak." O zamandan beri, manevi itici gücümüz olan bu slogana bağlı kalarak ve daha iyi sosyal altyapılar geliştirmek için sürekli çaba göstererek birçok yeniliğe imza attık ve yeni zorlukları göğüslemeye çalıştık. Daha iyi bir toplum yaratmaya katkı sağlamak için daima ilerleyerek, işletme ve Ar-Ge ekipleriyle yakın ilişki içerisinde, şirketin fikri mülklerini geliştirmeye olan bağlılığımızı sürdürüyoruz.

Üst üste ikinci yıl "Top 100 Global Yenilikçiler" arasında gösterilmekten onur duyuyoruz. Küresel toplumsal sorunları faaliyetlerimizle çözerek dünya genelinde varlığını hissettiren ve insanların güvenini kazanan bir şirket olmayı hedefliyoruz. Bu amaç dahilinde, fikri mülk stratejilerimizi, işletme ve araştırma ve geliştirme stratejilerimizle uyum içinde geliştiriyoruz.

Omron mühendislerini, icatlarının patentini almaya teşvik etmek

2017 mali yılında, fikri mülkiyet stratejilerinin kapsamını ayrı ayrı ürünlerden faaliyet segmentinin tamamına genişletip patent başvurularını buna göre yaparak, bu stratejileri her bir faaliyet alanı için planladık. Ayrıca, mühendislerimizin patentlerle ilgili becerilerini geliştirmek ve onları, icatlarının patentini almaya teşvik etmek için 2016 mali yılında "Patent Dojo" adlı eşsiz bir şirket içi eğitim programı başlattık. Kurumsal değerimizi en üst düzeye çıkarmak için şirketimizin rekabetçi yönünü güçlendiren yüksek katma değerli teknolojiler ve iş modelleri oluşturmaya devam edeceğiz. Ardından, bunları patent, ticari marka ve teknik bilgi halinde fikri mülkler olarak koruyup verimli bir biçimde kullanarak, kazanç ve büyüme sağlayacağız.

2017 En İyi 100 Global Yenilikçi Hakkında

Clarivate Analytics, patent verilerini kullanarak fikri mülkiyet trendlerini analiz edip, her yıl dünya genelinde en iyi 100 yenilikçi şirket ve kuruluşu seçer. 2017 Bu yıl yedincisi düzenlenen Top 100 Global Yenilikçi ödülü, Derwent World Patents Index (dünyanın en büyük katma değerli patent veritabanı) ve Thomson Innovation'dan (fikri mülk anket ve analiz platformu) titizlikle ve nesnellikle elde edilen verilerin yanı sıra, bağımsız değerlendirme standartları temel alınarak yenilikçi olduğuna, fikri mülkiyet hakları koruma sözleşmelerine uymaya çalıştığına ve dünyayı etkileyen icatlar ortaya koyduğuna karar verilen şirketlere verilir.